Lenas liv här och nu

2010-09-28
23:37:23

Va nu då?

Tydligen har det gått fyra dagar sen jag skrev sist...vart har jag varit under dessa dagar?? På planeten knasbollen kanske, vem vet :P

Igår måndag så fick jag ett ryck så det blev bortstädning ute på bron som är inglasad...ujuj..så mycket flugbajs det var på fönsterna...nu fint ...

Idag skola, sen lunch hemma och sedan slocknade jag i ngr timmar, ja enda fram till middagen..jaja..

Helgen då...?? Hmmm..Söndagen for vi till Torvalla och uppvaktade Peter som hade fyllt år, sedan blev det höströj på tomten...

Näe nu är klockan efter läggdax för Lena..jag är så trött av mig så att jag måste lägga mig i tid, annars fattar jag inget av andragradsfunktioner, algebra, y o x, mm mm ...

Natti
2010-09-24
11:58:06

Fredag...myigt värre ;)

Jaha..en vecka till avverkad...ojoj vart tar tiden vägen??

Åh..vilken lättnad att Matte fick sin lön idag, har varit förfärlig vecka..utan pengar och nästan ingen mat... typ koka soppa på en spik...jobbigt och frustrerande...men vi överlevde.

Hoppas det finns pengar denna månad så Kenneth kan få köpa sig ett par skor eller en jacka. Både och går inte, tyvärr.

Men det löser väl sig på någe vis..


Nu ska jag iväg och handla mat iallafall...yippie...

Sen blir det nog ngr mattetal avverkade och sen fredags-mys...
2010-09-23
12:46:29

Fattig = Ekonomisk

Dagarna före lön brukar vara ekonomiskt krisiga, inget undantag denna månad. Men tänk va uppfinningsrik man är då och ekonomisk som bara denn..
Som idag (dagen före Matte lön) letade i alla gömmor efter ören...skrapade ihop drygt 30 kr. Köpte kaffe (ett måste för att överleva) sedan 2 pk jäst..så nu står en deg på jäsning.

Jag hade ett pk farin, ägg, mjölk,rågsikt hemma så då var det bara jästen som fattades 2 x 2kr + kaffet = 2 kr kvar..jihooo..

Så nu ska det bli farinlimpa. Det kommer att bli 4 stora limpor av denna deg. Mums..


Här kan ni få receptet:

1 liter mjölk
1 pk farinsocker
4 ägg
2 pk jäst för söta degar
1 påse brödkrydor (men jag brukar ha i anis och fänkål )
2 kg rågsikt

Värm mjölken till fingervarmt(37 *)
Rör ut jästen med halva paketet farin
Knäck äggen i bunken, häll i resten av farinen, brödkryddor.
Häll på mjölken
Ha i resten av farinsockret som är blandat med jästen
Häll i 3/4 av rågsikten ca

Rör i hop riktigt (jag använder assistenten, annars orkar inte mina armar)
Degen ska va kletig i bunken, strö över rågsikt, täck och låt jäsa 1 timme
Knåda ihop degen, dela i 4 limpor, låt jäsa 1 timme på plåt.
Grädda 20 min i 175 grader
Pensla med vatten när du har tagit ut dom ur ungen, låt svalna under duk.

Sen brukar jag dela limporna i 2 för att de ska lättare få plats i fryspåsarna.

Smasken kan jag lova...