Lenas liv här och nu

2014-12-31
12:56:05

Gott slut och Gott Nytt År

31 december 2014
I morgon startar det nya året 2015, vad har just du för förväntningar på det nya året?
Jag tar examen och beger mig ut på förhoppningsvis nya uppdrag :)
 
Årets sista dag är varmare än det var på midsommarafton, lite knasigt är det...men det har hänt förr så jag anser inte att det är något nytt :p
 
Jag kommer fira in det nya året på jobbet ;) kommer bli super det..
Mattias och Sanna blir här, tydligen skulle de äta pannkisar med glass till middag haha, go trollen mina <3
Denise firar in sitt nyår i Stockholm, hoppas hon får en fin afton.
Robin och Evve vet jag inte men troligtvis blir dom hemma hos sig då de har djur och en sådan här afton smälls det mycket i krokarna (stackars djur sådana här dagar).
Kenneth firar in sitt nya år i Chicago, hoppas han får ett gott nytt år också.
Emelie och Jesper överraskade hela sin omgivning med en statusuppdatering om förlovning på självaste julafton, så härligt <3.
 
Hoppas ni alla får ett gott slut på detta år ikväll samt ett helt fantastiskt nytt år från och med i morgon.
 
 
2014-12-30
22:33:00

Sen timma

Yta..
utanpå, skalet, fasaden..
känns dessa ord igen?
säkerligen är det många fler än jag som undrar ibland vad som finns bakom fasaden, skalet på människor runt om kring oss.
Det är härligt att se när människor plockar bort ytor. Ytor som består av smink, speciella klädstilar, leende munnar fast smilet inte når ögonen.
Människor som haft attityder, varit tvungna att försöka vara någon de inte är, människor som strävar efter allt det dom inte har...
När sådana människor kliver ur fasadträsket, blir mänskliga och jordnära då blommar de ut och blir otroligt vackra blommor, eller hur?
Det är synd att inte fler vågar finna vägar till lugn och harmoni, det är synd om dessa människor som måste hävda sig, försöka vara något som de inte är.
Det finns så många människor som är missnöjda, som klagar och gnäller jämt. Det är alltid nåt fel på nånting eller någon. Stackars människor som måste behöva leva i bitterhet och avundsjuka.
Om vi stannar upp en minut och funderar på vad vi egentligen har så kommer de flesta att finna många fina ting i sin vardag.
Visst kan det kännas jobbigt att pengarna tar slut för tidigt på månaden men oftast har vi mat, kläder på kroppen och tak över huvudet.
Visst kan vi känna avundsjuka på omgivningar, släkt och vänner som har saker man inte själv har, men vi har säkert nånting som någon annan avundas oss på, eller hur?
 
Klart att vi ska sträva efter något, saker som får oss att sikta framåt, men jag tror att vi inte mår bättre av avundsjuka, missunnsamhet, misstro och bitterhet.
Att glädjas åt andras lycka och välgång är en värdefull gåva, att kunna känna värme och hopp för andra människor. Då lovar jag att man känner sig rik, en rikedom som är större än alla pengar i världen.
Var rädda om er där ute, ge en kram, den värmen smittar.
 
 
 
2014-12-30
08:51:20

Årets näst sista dag

God morgon!
Tisdagmorgon, det är mörkt ute, det är plusgrader ute...
I förrgår var det minus 24, snabba kast må jag säga.
Sitter på kontoret hemma, ska läsa in mig på hemlöshet, skriva en uppsats som blir utbildningens sista uppsats, har mycket kvar att skriva och jag ligger lite efter, tokigt nog och inte blir det bättre att jag tagit på mig en massa jobbpass i dagarna, går på i morgon nyårsafton. Men på nåt sätt ordnar det sig väl ;)
 
Vårt internet är kaput, inte inne hos oss utan i nåt ställverk för Telia, ingen tekniker kan komma förrän tidigast fredag, kanske till och med att vi får vänta till nästa vecka, så utan bredband, telefoni (fast) och TV, så jag tycker synd om Sanna hjärtat i morgon. Ensam kommer hon sitta här hemma med voff och utan TV...
 
Attans Telia säger jag, det är nästan alltid nåt krångel med dem... inte inne hos oss utan ute på nätet, stolpar, ställverk mm..
För fasen byt ut allt gammalt rat så ni hänger med i utvecklingen. Gamla ledningar som det blir brott på har det varit, omoderna moduler i kopplingsskåpen som inte klarar av det utbud de säljer vilket medför en massa krångel..suck!!!
Nu sitter jag med dongel i datorn, det funkar. Men det är ju en himla tur att vi har haft dessa två donglar liggandes för utifallgrejor, dessa donglar kostar inget då de inte används. Vi skaffade dem utifall vi är ute på resande fot eller om det skulle bli nåt krångel här hemma. Nu fick vi två veckors gratis surf på dessa då vi är utan det fasta nätet.
 
Hade det inte varit för mitt skrivarbete så hade det väl inte krisat så mycket men nu måste jag sitta online och söka fakta till det jag skriver om.
 
La ut på Chicagogruppen om det var någon som ville skicka med nåt till Kenneth tills han fyller år så får de gärna stoppa det i vårt paket, ville erbjuda det då frakt och porto är så dyrt och jag ska ändå skicka iväg lite så det kommer fram till födelsedagen :)
Hoppas att det är nån fler som vill skicka med nåt ;)
Kenneth blev så hjärtans glad förpaketet han fick före jul så jag måste ju skicka iväg ett litet smått och gott paket igen :D
 
Näe nu är det plugg som gäller resten av dagen
Hasta kvasta