Lenas liv här och nu

2015-01-31
09:52:39

31 Januari

Sista dagen i månaden!
Sitter på kontoret på bottenvåningen, tittar ut, surplar kaffe, det är grått ute, enligt vädersajterna så ska det snöa idag.
Funderar vad dagen ska bjuda på, kört igång en tvätt.
Tror faktiskt att jag ska städa bland mina kläder, mycket slitet där som borde bort.
Har lite nytt som jag känner att det var bra val och jag trivdes i kläderna :)
 
Dammsuga står väl också på dagens schema.
Igår satt jag och skrev en essä, en essä om Kenneth och hans väg till USA och hur den ekonomiska situationen är. Får vi inte till att fixa denna "på håret" situation han befinner sig i så blir det svårt för honom att stanna kvar där :(
Ska skicka iväg en nu färdigskriven ansökan till en fond, ska göra i ordning flera under helgen. Det tar tid att skriva och formulera sig bra. Kenneth skriver själv till de amerikanska ställen som har stipendier.
Många fonder är superkrångliga att söka, det ska med inkomstuppgifter, personbevis, andra bevis, och personliga handskrivna underskrifter. Lite svårt att få till när han är där och stiftelserna är här. Några får han söka när han kommer hem till sommaren, förhoppningsvis så får vi till det så han kan läsa vidare "over there".
Jag har hjälpt honom allt jag kan, men min inkomst är ju också begränsad.
 
Väntar fortfarande på att bli moster, mitt kommande systerbarn verkar vilja stanna kvar där inne i syrrans mage. Det var som på gång i mitten på veckan som var, men så stannade det av och ja...bebben ville inte ut då ;)
 
Har fortfarande lillebror Erik här, han vill väl hem idag eller i morgon. Det är ju inte så lätt att ta sig fram på kryckor på vintern, handla, göra ärenden mm.
Lite vinglig är han också i trappor, ja och han bor två trappor upp...hmm..
 
 
2015-01-26
12:12:00

Sluck ( ja det står sluck)

Halvseg idag!
Antagligen beror det på att jag inte har nåt inplanerat idag ;) eller jag hade men det blev ändringar.
Först skulle jag på nya jobbet och skriva på papper, men fick mess igår att chefen inte kom till jobbet idag så vi var tvungen att skjuta på det lite (ja det är lugnt, börjar ju inte det nya förrän på måndag). Sen skulle jag luncha med en god vän, hon är hemma och vabbar sin son så vi fick skjuta på det också. Ingen långprommis med voff idag då hon ska på vattenträning senare idag.
Lite diskmaskin är körd, tvättmaskin går, tvätt är stryken ;) funderar starkt på att lägga mig lite på soffan och bara va :D
Ska också skriva ut lite nya foton till fotoväggen i hallen. Har tänkt gjort det länge men glömmer det. Det finns personer på väggen som inte är aktuella i släkten längre och det är ju familjefoton som ska vara där ;) haha
 
Vad ledsen man kan bli ibland, när man träffar på eller umgås med personer som tar energi, är enormt egoistiska, elaka mm..mm..
Alltså jag hänger inte ut någon speciell sort utan ibland möter man sådana människor och man funderar på varför?
Eller personer som tar på sig den största tunga offerkoftan, som alltid anser att allt är emot dem och det är alla andras fel hela tiden.
Personer som alltid ska klanka ner på andra, göra narr av andra..
eller
Försöka sätta sig över alla andra
eller
som inte ser det goda med varje individ
 
Varför kan man inte försöka se människor i sin omgivning som goda ?
Eller glädjas för andras lycka och viljan att dela den lyckan med den det gäller?
Jag kräver inte av någon att komma och dela min lycka, men blir oerhört glad när någon gör det.
Jag tycker om att dela glädje med någon som är glad för något.
 
men det är tyvärr så många som inte tänker så, utan känner avund, visar avundsjuka och försöker trycka ner personer som lyckas eller är glad för något.
Tråkigt tycker jag
 
Visa värme, dela glädje, var glad för andras skull. Hör av dig först, ge första kramen, erbjud dig att hjälpa..
utan att kräva något tillbaka
Sitt inte och tänk: det är ingen som bryr sig, det är alltid jag som hör av mig, det är alltid jag som hjälper, ingen hjälper mig...
Man kanske får visa andra 1000 gånger omtanke innan någon visar omtanke om en själv. Att visa glädje, att visa omtanke, att vara medmänniska smittar av sig i längden.
Vissa gör en liten kraftansträngning, hjälper någon, ringer någon och sedan sitter och väntar på returhjälpen som inte kommer..och sätter sig ner och tänker: varför ska jag hjälpa andra när ingen hjälper mig?
Man ska inte förvänta sig retur, den kommer automatiskt när ens egen hjälp till andra är helhjärtat, inte när man gör det för att man känner att man måste.
 
En liten tanke bara!
 
Har man en negativ inställning till sina medmänniskor och livet i stort, får man negativitet tillbaka tyvärr
 
Omfamnar man världen med äkta kärlek och värme, omfamnar sina medmänniskor för dem de är, inte för det de gör så får man så mycket positivt tillbaka..
 
Kram!
 
2015-01-25
10:31:00

Vackert och ljuvligt

God förmiddag!
Gårdagen firades i omgångar, likt en prinsessa svävade jag om kring på moln då det finns så många varma fina människor där ute som tar sig tid att gratulera <3
45 år är det nya
känns jag gammal?
Nja inte direkt, jag är mitt i livet, med all ovärderlig erfarenhet och har så många fina människor runt mig :D
 
Idag söndag skiner solen från klarblå himmel, snön gnistrar som miljoner diamanter, -10 grader och det är så underbart vackert :)
 
Idag ska jag åka till en fd arbetskamrat och hjälpa henne med att spackla väggar i ett barnrum :)
 
Hade velat varit ute i solskenet också med det hinner jag förhoppningsvis ;)
Nu ska jag svida om från morgonrock till jobba-med-kroppen-kläder
 
Kärlek till er alla <3